Zašto je sasvim normalno da zaposleni ne razmišljaju o rezultatima kao oni koji bi trebalo da budu plaćeni za to?

Sta znaci biti dobar menadzer

Znate li da većina ljudi na svom radnom mestu ima utisak da sve radi “baš kako treba”? A šefovi stalno deluju nezadovoljno.

Bez obzira na to koliko dobro se nevažni zadaci obavljaju, to ih neće učiniti važnijima nego što jesu. Efikasnost je beskorisna ako se ne primenjuje na prave stvari.

Biti efikasan, tj. obavljati posao na najbolji mogući način ne obraćajući pažnju na efektivnost i krajnje rezultate i širu sliku je prosto prirodni način funkcionisanja ljudskog mozga. Default u svakom pa i poslovnom Univerzumu.

I to je u redu.

Ono što je manje u redu jeste očekivanje od zaposlenih da to kod sebe promene. Oni su tu da ih drugi “zaposle” i da im se daju zadaci da ih dobro rade. U suprotnom bi bili preduzetnici, frilenseri ili u krajnjoj liniji – menadžeri.

Posao onih što predvode jeste da brinu o ciljevima, rezultatima i da vide širu sliku. I oni su plaćeni za to. Sa razlogom bolje od drugih.

Svakom poslovanju je neophodno da ima dovoljan broj onih koji posmatraju, predviđaju, zadaju ciljeve, mere, procenjuju. Bez toga nema uspešnog biznisa. Očekivati da će pojedinac moći “sve to da postigne” je naivno onoliko koliko je glupo menadžere opterećivati tehničkim pojedinostima. Što se jasno vidi u činjenici da su firme sa jasnom podelom odgovornosti ipak uspešnije nego one gde “svi rade sve”. A da u svakom slučaju imaju zadovoljnije kadrove, sa većim stepenom lojalnosti, i manju fluktuaciju zaposlenih.

Milana Vrgović
vrgovic@gmail.com