Šta je najvažnije znati ako hoćemo da “radimo ono što volimo”?

kako da znamo zelimo da se bavimo

Svi žele da rade ono što vole, čak i kad su im finansijska stabilnost ili ambicije pre toga na listi prioriteta. I pored toga, lako je primetiti vrlo inteligentne ljude u njihovim tridesetim ili četrdesetim, kako im je svega dosta i samo hoće da rade ono što vole.

Problem je u tome što većina baš i nije sigurna šta “voleti to što radimo” znači. A dok to ne znamo, nećemo prestati da tragamo za magičnom aktivnošću koja bi trebalo da nas ispuni srećom. Verovatno je zbog toga industrija zvana pursuing your dreams bila tako profitabilna poslednjih decenija.

Da pitate nekog od “tragača” šta bi u ovom trenutku najradije radili, ako su iskreni, većinom bi odgovorili da je to sedenje na plaži i pijuckanje koktela. Ili nešto slično. Zato je važno znati da “raditi ono što voliš” ne znači “raditi ono što mi se radi ovog sekunda”.

To znači raditi nešto što smatramo da je vredno našeg vremena i našeg napora.

Šta je vama vredno:

  • Posao koji znate da obavljate dobro
  • Posao kojim doprinosite tuđoj dobrobiti
  • Posao koji vam donosi razne benefite
  • Ili je to ono čime se većina vodi dok malo bolje ne razmisli: posao koji vas lično zabavlja i pruža vam trenutnu satisfakciju?

Ako niste sigurni koji je odgovor na ovo pitanje, a muči vas frustracija trenutnom poslovnom situacijiom, verovatno je najbolje da popričate sa poslovnim savetnikom.

Milana Vrgović
vrgovic@gmail.com