Najveći benefiti od poslovnog engleskog iz ugla klijenata

benefiti od ucenja poslovnog engleskog

Pre par godina sam se začudila kad sam pročitala jednu zanimljivost u knjizi poznatog psihoterapeuta i autora Irvina Jaloma. Naime, kada je pitao svoje “izlečene” pacijente-klijente šta im je najviše pomoglo u toku terapije, nisu im na pamet pali uvidi, otkrivene istine, “aha” momenti, što je terapeut očekivao. Značilo im je što je bio tu za njih, što ih je razumeo. Jedan pogled, preformulisana rečenica, sekunde ćutanja, ton kojim je nešto rečeno.

Često ni mi iz drugih struka nismo svesni onih benefita koje klijentima pružamo. Onih koji ih vraćaju nama i daju im ispiraciju i snagu. Da uspeju u onome zbog čega su došli.

target pogodak u metu

Pitala sam 6 klijenata iz poslovnog engleskog, koji su pretežno radili individualno ili u jako malim grupama, šta misle da su najveći benefiti kurseva koje su pohađali kod mene. Nisu me začudili njihovi odgovori kao takvi. Naveli su kao treću ili petu stvar ono što je meni samoj palo na pamet: širenje vokabulara, osposobljavanje u komunikaciji, sticanje samopouzdanja. Interesantno je šta im je prvo palo na pamet: ono što verovatno jeste faktor koji je omogućio našu konekciju – presek onoga što im je potrebno sa onim što im je pruženo.

“Praktičnost. Kombinovanje menadžerskih veština sa poslovnim engleskim.”

– S.S, Senior Associate, Purchase Department, Schneider Elektrik

“Širok izbor materijala za rad kao i kombinacija detaljnosti i svestranosti. Tamo gde meni važne stvari drugi zanemaruju.”

– B.M, farmaceut u lancu apoteka Benu

“Vežbe sa igrama uloga – ključne za sticanje samopouzdanja i širenje vokabulara.”

– M.G, Business Development Manager, Play Media

“Posvećivanje mojim konkretnim potrebama u individualnom radu.”

– J.B, UX Designer, Codecentric Serbia

“Sigurnost u komunikaciji je važnija od apsolutne tačnosti u izražavanju.”

A.B, Head of Legal Department, DDOR Insurance Group

“Iskrena želja predvača da naučim i energija koju očigledno ulaže u to.”

– Š.M, Senior Sales Rep, Syngenta

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Milana Vrgović
vrgovic@gmail.com