Da li je talenat zaista mit, i kada ima nade da se usavršimo, a kada gubimo vreme?

Kao što se nekada smatralo da smo za stvari “rođeni” i “predodređeni”, tako je danas popularno govoriti kako je talenat samo mit. Tvrdi se rado da je za apsolutno majstorstvo u bilo kojoj veštini dovoljno 10.000 sati adekvatne obuke.

Čak i da ne ulazimo u detalje:to vreme znači 1250 dana sa punim osmočasovnim radnim vremenom, kada se vrlo verovatno nećete ozbiljno moći pozabaviti nijednim drugim (recimo profitabilnim poslom). Ili slikovitije: oko 3,5 godine bez dana vikenda i godišnjeg odmora. Ili bar 5-6 godina sa njima.

Zato nije loša ideja prvo razumeti šta talenat jeste a onda ga možda i spustiti na nivo mita.

Talenat nije urođena veština. Ali jeste veoma, veoma rano stečena – on je skup negde oko 3 duboko ukorenjene karakteristike, na koje je kasnije teško i često neisplativo uticati. Možda je najlakše zamisliti je kao mustru ili matricu – načina razmišljanja, osećanja i ponašanja, koja se stalno ponavlja. I pošto tako “prirodno” tj. “spontano” nekima “dolazi”, može se vrlo efektivno primeniti na radnom mestu.

Osoba ovih procesa često nije svesna – ne zna kako je talenat razvila, jer su se njegovi činioci razvijali u periodu kada je bila veoma mlada. Zato se u njenim očima talenat ponaša kao način na koji posmatra svet, filter za stimuluse koje zapaža, ignoriše, voli ili ne podnosi.

Zbog toga je važno da razvijamo veštine, a koristimo talente.

A ako vam nije jasno kako bilo kojmi od ovih potencijala da upravljate, verovatno je najbolje da popričate sa poslovnim savetnikom.

Milana Vrgović
vrgovic@gmail.com